top of page
MRA_sub.png
Heb ik slaapapneu?

Slaapapneu, ofwel Obstructief Slaapapneu Syndroom (OSAS) is een aandoening waarbij de ademhaling gedurende het slapen, soms vele malen, wordt onderbroken. Een onderbreking van de ademhaling noemt men een apneu, en ontstaat door een gedeeltelijke of volledige blokkade van de luchtweg. Slaapapneu of OSAS gaat vaak gepaard met overmatig snurken.

 

Klachten die bij slaapapneu kunnen voorkomen zijn: overmatig snurken, overmatige slaperigheid overdag, niet uitgerust zijn na het slapen, regelmatig moeten plassen gedurende de nacht, een droge mond bij het wakker worden, ochtendhoofdpijn en een depressief gevoel. Slaapapneu kan soms ook aanwezig zijn zonder duidelijke klachten. Voor een bedpartner kunnen de apneus beangstigend zijn omdat er op die momenten geen ademhaling waar te nemen is. 

 

Onbehandelde slaapapneu brengt risico’s met zich mee voor uw algemene gezondheid. Door de apneus komt er onvoldoende verse lucht in de longen waardoor een zuurstoftekort ontstaat. Door dit zuurstoftekort ontstaat er bijvoorbeeld een verhoogd risico op overgewicht, suikerziekte en een hoge bloeddruk. 

Heb ik slaapapneu?

Slaapapneu stappenplan

1.

Heb ik slaapapneu? Doe de test!

2.

Maak een afspraak bij uw huisarts voor verwijzing slaaponderzoek

3.

Maak een afspraak voor een slaaponderzoek. 

4.

Plan een intake bij de MRA poli. Klik hier voor een afspraak 


Doe de slaapapneu test

Met deze simpele test kunt u onderzoeken of u mogelijk slaapapneu heeft. De uitslag van de test krijgt u per mail opgestuurd. Deze uitslag kunt u meenemen naar uw huisarts, ter ondersteuning van uw gesprek. 

 

Let op, deze test geeft géén definitieve diagnose. Raadpleeg bij vragen ten alle tijden uw huisarts of tandarts voor advies. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met één van de behandelaars van dit platform.  

bottom of page