top of page
MRA_sub.png
Wat is een MRA

 

Een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA), wordt ook wel een anti-snurkbeugel genoemd. Het MRA draagt u in de nacht en zorgt ervoor dat de onderkaak in een voorwaartse positie wordt gebracht. Hierdoor wordt de kans op blokkades van de luchtweg kleiner. Het MRA wordt speciaal voor u op maat gemaakt door onze gespecialiseerde tandartsen.

Wat is een MRA
Behandeling 

 

Slaapapneu kan op verschillende manieren worden behandeld. Een veel gebruikte en eenvoudige behandelmethode is het dragen van een MRA. De gespecialiseerde tandartsen van de MRA poli kunnen voor u een MRA aanmeten. 

 

U maakt een afspraak bij een van onze geregistreerde specialisten voor een intake. Tijdens deze afspraak wordt de behandeling uitgebreid aan u uitgelegd en al uw vragen worden beantwoord. Ook zal de specialist middels een korte screening kijken of de huidige situatie van uw gebit, kaakgewrichten en kauwspieren geschikt zijn voor het aanmeten van een MRA. In sommige gevallen nemen wij contact op met uw tandarts voor aanvullende informatie. 

 

Na de screening volgt een tweede afspraak waarin het MRA wordt aangemeten. Hiervoor worden gebitsafdrukken en een registratie van het gebit gemaakt.

 

Na drie weken is uw MRA klaar. U start met een wen-traject, waarin wij uw MRA optimaal instellen. Wanneer u en wij tevreden zijn over het resultaat wordt u terugverwezen naar uw verwijzer. In sommige gevallen wordt er een nieuw slaaponderzoek uitgevoerd ter controle. 

Wij zien u jaarlijks terug op de MRA poli voor controle van het MRA. Natuurlijk bent u in de tussentijd altijd welkom bij ons voor het verhelpen van klachten, het beantwoorden van vragen of het uitvoeren van reparaties.

bottom of page